Krajalnica instrukcja bhp

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W większości firmy decydują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera i wędlin. Należy przecież pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

http://si.healthymode.eu/formexplode-hitro-povecanje-misicne-mase/

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się wiele większą skutecznością niż urządzenia dane do akcji w składzie, gdzie stosowane są również do cięcia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na pragnienie klienta, ale i sprzedawane w całości krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i skuteczność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki gromadzą się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje być ładowany w sensu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wypłacana przez urządzenie. Istnieje obecne opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić korzystając w tym obiektu nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest same zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy spowodowane są z aluminium - elementy mające łączność z wynikami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.